I sentrum for denne musikalske opplevelsen står to av musikerne fra Kultur i Troms, Lena Jinnegren og Bendik Lund Haanshus. De har med seg et håndplukket tangoorkester med Erika Toth (fiolin), Kåre Jostein Simonsen (bandoneon), Knut Erik Sundquist (kontrabass), Maria Næss (piano) og Arnfinn Bergrabb (perkusjon).
Gjennom GLØD ønsker Lena Jinnegren å formidle det hun ser som essensen i tango: ”Tango er glødende – som alle sinnsstemninger er før de slår ut i full blomst.”


Slår rot på Fjellkysten

Tangoen har slått rot på alle kontinenter og blomstrer med ulikt uttrykk avhengig av kulturelt jordsmonn. Men et fellestrekk er den ulmende gløden i musikken – som kanskje kommer aller best til sin rett under en arktisk vinterhimmel. Lena er svensk og har gjennom slekt i Finland et forhold til finsk tango. I GLØD presenterer hun eget materiale samt finsk og argentinsk tango. Hver låt er en selvstendig historie som forteller om ensomhet, glede, lengsel og livslyst. Lena har jobbet med bl.a. Ulf Lundell, Lars Bremnes, hiphopgruppa Kompani 69, world music-prosjektet ERA og Goran Bregovic.


Liv i Glød
Gitarist Bendik Lund Haanshus har arrangert musikken, og det er det fylkeskommunale Kultur i Troms som blåser liv i GLØD. Lena og Bendik er ansatt som landsdelsmusikere og utgjør to tredeler av folkemusikkgruppa Fotefar – som gjestet Reisa jazzklubb i 2009. - Dette blir garantert en stor opplevelse for alle. Vi har forhåndssolgt flere billetter og det er noen igjen til de som er snar. Konserten begynner klokken 19.00 på fredagen, avslutter Tor Lyngmo.