Natt til fredag klokken 03.57 ble en ung hannbjørn skutt i Salangen. 

Bjørnen er den samme som ble sett og filmet av nettavisens journalist seint tirsdag kveld ved Navarsvika i Salangen. 

Den ble senest også sett og filmet av Hilde Lynum i Bekkebotn torsdag kveld. 

kraftigepoterbjornbig.jpg
Den unge hannbjørnen har kraftige poter, selv om den ikke er ferdig utvokst som bjørn. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fikk ferten på bjørn

Siste observasjon i Bekkebotn torsdag kveld, gjorde at Statens Naturoppsyn (SNO) kunne komme snarlig i gang med søk med hunder etter bjørnen. Sporet var ferskt og etter noen timer sto hundene i stålos. Da hadde de bjørnen rett i nærheten. De befant seg da rett under Rundfjellet. Bjørnen ble da felt av det interkommunale fellingslaget ledet av Ernst-Ketil Eriksen. 

Dyret var en ung hannbjørn på ca. 2 år. Den veide ca. 92 kilo. 

* Saken fortsetter under bildet *

fellingsledersalangenbig.jpg
Fellingsleder for Gratangen interkommunale fellingslag, Ernst-Ketil Eriksen forteller til nettavisen at jaktet på bjørnen pågikk i ca.fire timer natt til fredag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fornøyd med jakten

Det gikk ca. fire timer til jakten etter den unge hannbjørnen i natt i området rundt Bekkebotn i Salangen. Det var mange mann som var i aktivitet for å finne den.

- Vi var et fellingslag på totalt 15 mann, samt at SNO deltok med 4 mann. Jeg vil gi ros til fellingslaget for godt utført arbeid, sier fellingsleder for Gratangen interkommunale fellingslag, Ernst-Ketil Eriksen til nettavisen. 

Bjørnen ble fredag morgen tatt med til offentlig godkjent slakteri ved Kåringen, der den blir videre behandlet i henhold til prosedyrer. Bjørnen er statens eiendom ved skadefelling.

Nå er det i skrivende stund ingen flere fellingstillatelser i Salangen. Det er heller ikke meldt om noen flere dødsfall på sau de siste døgn, i følge bønder som nettavisen har pratet med.

- Det er veldig godt

Simon Løvhaug som er odelsgutt på Løvhaug Gård har selv mistet sau til bjørn i de siste ukene. Han var i morgentimene fredag veldig godt fornøyd med resultatet av jakten natt til fredag. 

- Det er veldig godt at vi endelig får tatt ut denne bjørnen, som har herjet rundt her i saueflokkene våre i Salangen og Lavangen. All ære til jaktlaget og til SNO som kom med hundene. Det var avgjørende i natt for at bjørnen skulle bli felt, sier Løvhaug til nettavisen.

Se videoinnslag under: