Filmen bygger på Kathryn Stocketts bestselgende roman fra 2009 om tjenestepiken Aibileen, som tjente til livets opphold gjennom å passe på de hvites barn i det rasesegrerte sørstatene. Boken ble en av fjorårets mest omtalte romaner. Filmen hadde premiere 10 august i USA, og stod flere uker på toppen av kinolistene over mest sette filmer.


Barnepiken
Filmen handler om tre ulike og ekstraordinære kvinner i 1960-årenes Mississippi, som danner et usannsynlig vennskap gjennom et hemmelig skriveprosjekt som bryter samfunnsmessige regler og setter dem alle i fare. Fra deres utrolige allianse oppstår et bemerkelsesverdig kvinnelig fellesskap som gir dem mot til å overskride linjene som definerer dem, og erkjennelsen av at noen ganger er de linjene laget for å bli krysset - selv om det betyr å bringe alle i byen ansikt til ansikt med tidens forandringer. Filmen er dypt rørende og intens, men også full av humor og håp. "Barnepiken" er en tidløs og universell historie om evnen til å skape forandring. 


Julegløgg og pepperkaker
Filmen starter kl 12.00. Det vil som vanlig bli kafe i Lysthuset fra klokken 11.00, og her får man denne onsdagen servert gratis julegløgg og pepperkaker. Skulle du trenge skyss til forestillingen er det bare å ta kontakt med
SAFA tlf 77 17 11 42 eller Lavangen Frivillighetsentral tlf 480 64 520.