Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Boligbrannen på Elvenes

Barne-lek førte til brann

Barnas lek med fyrstikker og stearinlys var årsaken til boligbrannen på Elvenes i Øvre Salangen. Det kom fram etter at politiet nå har avsluttet etterforskningen.På bildet: Betjenter fra Salangen lensmannskontor var mandagen
etter brannen i Øvre Salangen å etterforsket i branntomten.


Ingen ble skadet i brannen i Øvre Salangen kvelden fredag 7.oktober for drøy uke siden. Dette kunne ha gått langt verre, enn det gjorde. Fire barn oppholdt seg i huset da det startet å brenne. Snarrådig innsats fra den 12-årige søsteren i huset, forhindret en større katastrofe i Øvre Salangen denne kvelden.


Etterforskningen ferdig
Lensmannskontoret i Salangen har nå gjort seg ferdig med etterforskningen av brannen, og har dermed oversendt saken til politijuristene i Midtre Hålogaland politidistrikt. - Vi må nok dessverre konkludere med at årsaken til brannen var barns lek med stearinlys og fyrstikker, det kunne politiførstebetjent Hans Roar Rasmussen (bildet) fortelle ovenfor nettavisen i går formiddag. . - Ut fra de opplysningene vi nå har skal det ha skjedd i et barnerom i 2.etasje, sier Rasmussen. Han mener også at saken vil bli henlagt, ettersom det er snakk om barn i denne saken.

 

Etterlyser familie- brannøvelser
Rasmussen er i framtiden opptatt av at man kan forhindre slike branner på best mulig måte. Han oppfordrer derfor foreldrene til å arrangere familie- brannøvelser i hjemmene. - Det er ikke så ofte at barn er årsaken til branner som skjer. Men jeg tror det vil være svært fornuftig om foreldrene arrangerte brannøvelser med barna i blant, sier Rasmussen. Dette med å forklare ovenfor barna hvor farlig elektrisk strøm er, samt åpen flamme kan være er viktige momenter, sier Rasmussen ovenfor nettavisen.

Se videoklipp i forbindelse med denne saken


Begge foto: Jon Henrik Larsen

 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn