På bildet: Gamle venniner møttes igjen på romjulstreffet 4.juledag.


Det årlige romjulstreffet til Ungdomsrådet i Salangen er like godt mottatt hver år. I år var det rundt 80 stykker som deltok på treffet. Her var både boende og utflyttede salangsværinger tilstede. Alle med en felles ting. De har alle et forhold til Salangen kommune. Kokken Hårek Walle Olsen sto for deilig mat til gjestene på treffet.


De beste ambassadører
Også ordfører Ivar B. Prestbakmo talte under treffet 4.juledag. Her skrøt han høyt om både boende og utflyttede salangsværinger. - Dere er Salangens beste ambassadører der dere enn er i verden, og Salangen kommer alltid til å være deres hjemkommune, sa ordføreren. Han fridde også til ungdommen med ledige
arbeidsplasser i kommunen, og oppfordret ungdommen til å komme tilbake til Salangen for å få seg jobb.

 

 

 

 

 

Gründermuligheter
Prosjektleder for Gründerrommet, Oddgeir Sagerup (bildet) fortalte litt om den gode foretningsideen som hver enkelt kan ha, og så kan utvikles i Salangen. Han skal over nyåret starte opp med flere potensielle foretningsdrivende i et eget rom på ISIS-bygget på Sjøvegan.  - Dersom dere har en ide som dere lurer på kan være noe, så ta kontakt med ordfører Ivar B. så skal vi hjelpe dere så godt vi kan, med å få realisert en evt. foretningside, sa Oddgeir Sagerup under romjulstreffet.  Hovedpoenget var å få fram i lyset at man kan flytte tilbake til Salangen, og finne seg en arbeidsplass her - og kunne leve av det.


I tilegg til Oddgeir Sagerup, var daglig leder for Tele-Connect på Sjøvegan, Kim Andersen på treffet og fortalte litt om den siste etablerte bedriften i Salangen- samfunnet. 

 

 
På bildet: Noen av medlemmene i Ungdomsrådet i Salangen er samlet


Fornøyd ungdomsrådsleder
- Jeg synes denne kvelden har vært helt fantastisk. Folk har koset seg, og møttes igjen. Og sist men ikke minst er vi veldig glade for at ordføreren og Oddgeir Sagerup kunne komme og fortelle litt om mulighetene her i Salangen, sier leder for ungdomsrådet i Salangen, Mariell Apeland. - Jeg kommer til å flytte tilbake til Salangen en gang i livet mitt. Det har jeg bestemt meg for. Nå skal jeg ut i verden og ta utdanning, og så får ting komme etterhvert, forteller hun bestemt. Til neste år satser man på et nytt romjulstreff her i Salangen.
Alle foto: Jon Henrik Larsen