Hun forteller at det er aller første gangen rebusen blir arrangert.

- Det er første gangen. Baktanken var at det skulle motivere flere unger til å ta turen ut på ski. Situasjonen vi er i nå tilsier at det ikke er mange aktiviteter man kan gjøre uten å komme i kontakt med hverandre. Dette er en av disse, sier hun.

I tråd med koronahindrende tiltak har oppgavene blitt spikret og festet i trær og lyktestolper slik at man hindrer smittespredning.

- Det er koronavennlig, ler hun.

I forbindelse med rebusen er det to forskjellige bolker. Det er en i Seljeskogen og en på Laberg.

- I Seljeskogen er det SIF-Ski som dekker påskeeggene. På Laberg er det Sørsia bygdelag som har det, sier hun.

Hun kommer til en klar oppfordring til skiglade barn ute i kommunen.

- Ta turen ut. Det er veldig artig, men ta hensyn til hverandre. Det er andre spørsmål på Sørsia enn på Seljeskogen. Har folk gått på den ene, så må de gjerne gå den andre også, oppfordrer Daleng.

Responsen og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

- Det har kommet utrolig mye positiv respons. Det er 30 barn som har deltatt og sendt inn løsningsordene på rebusen. Det er mange foreldre som har sagt at det er kjempeartig. Det er positiv respons og det er kjempedeilig. Det er allerede flere som har deltatt enn vi trodde på forhånd, sier Daleng.

Målgruppa for rebusen er åpen for alle.

- Alle som vil kan være med, men målgruppa vår er barn i alle aldre. Vi har prøvd å lage varierte spørsmål slik at det skal passe til alle aldersgrupper, sier hun.

Påskerebus_BIG2.jpg
PREMIE: Barna fikk klubber i premie. Her er Daleng avbildet når hun henger premiene opp. FOTO: PRIVAT