Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
kirkenbig
På bildet: Sogneprest Kim Astrup forteller om et flott arrangement i Salangen kirke med 11 åringene i helga. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Historisk begivenhet i kirka i helga:

11-åringer i kirkerom

I helga, nærmere bestemt natt til 1. søndag i advent var 11-åringer over hele landet invitert til å være med på en spennende og historisk adventsnatt i sin lokale kirke. Også her i Salangen ble dette gjennomført.


Salangen menighet arrangerte ”Lys Våken – adventsnatt i kirken” sammen med 600 andre menigheter i Den norske kirke. - Vi inviterte alle våre 11-åringer til å feire at kirken går inn i et nytt år og at adventstiden er i gang. Helga inneholdt et mangfold av aktiviteter. Vi øvde sanger og forberedte søndagens gudstjeneste, det var utegrilling i kulda og pepperkakebaking og oppdagelsesferd i kirka, forteller sogneprest Kim Astrup til nettavisen.


Kjempefornøyde

Arrangørene var Anita Løvhaug og Miriam Bekkeli fra trosopplæringsutvalget– og kantoren og presten. - Vi er alle kjempefornøyd med de positive og samarbeidsvillige ungene som har vært med. De oppmøtte på gudstjenesten fikk se dem i aktivitet med sang, lystenning -og et esel!  Aldri før har kirken på denne måten åpnet kirkerommet – til lek, læring og feiring. 11-åringene skapte rett og slett et stykke kirkehistorie!, sier en engasjert sogneprest Kim Astrup.


Del av opplæringsform

”Lys Våken – adventsnatt i kirken” er også en markering av at kirken nettopp har fått vite at Salangen menighet får del i trosopplæringsreformen – Størst av alt – fra 1. mai neste år. - Salangen menighet vil rette en stor takk til Perpetuum som gjorde pepperkakebaking og pizzavarming mulig! De ga oss en splitter ny steikovn! Takken går også til Rema 1000 som sponset oss med frukt, og til foreldre som leverte pizza på døren, avslutter Kim Astrup til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn