Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
fikkpengenebig
På bildet: Tre glade ansatte på FUTT sammen med tidligere bruker Kurt Arne Jørgensen (nr to fra høyre) som har skaffet seg både arbeid og egen familie. De ansatte er fra venstre Ellen Nilssen, Anne-Lise Hansen og Sten Mortensen. FOTO: OLA KR. GJERTSEN

Driften sikret for 2011:

10.000 kroner til FUTT

Fagforbundet i Troms overrakte i går FUTT på Sjøvegan en pengegave på 10.000 kroner. I tillegg er driften av FUTT sikret for hele 2011.


- Veldig gledelig og pengene skal bli brukt på aller beste måte, sa en glad ildsjel for lav terskeltilbudet, Ellen Nilssen da hun mottok sjekken fra Fagforbundets hovedtillitsvalgt i Salangen, Kim Håkon Pedersen i går på fredag.


Omtanke og solidaritet

Pedersen sa at Fagforbundet i Troms har tradisjon for å samle inn penger på sine representantskapsmøter. På oktobermøtet ble det samlet inn 3.000 kroner, fylkesstyret bevilget 5.000 kroner og Fagforbundets styre i Salangen bevilget 2.000 kroner. Fagforbundet har tre verdier som skal kjennetegne forbundets arbeid og det er omtanke, solidaritet og samhold. - Vi vet at FUTT er et prosjekt som betyr mye for Salangen-samfunnet og at situasjonen som brukere, pårørende og ansatte nå står i med tanke på usikkerhet knyttet til videre drift sliter på. Gjennom pengegaven ønsker vi å vise omtanke og solidaritet i praksis, sa Pedersen. - Vi bryr oss og håper på videre drift av et særdeles viktig tilbud i kommunen.


Etablerte rusbrukere

Siden starte i 2008 har FUTT som har fire ansatte, jobbet med 20-25 ansatte. Etter hvert begynner de ansatte å se resultatet av arbeidet. Flere brukere har med innsatsen til FUTT klart å kvitte seg med rusproblemet. Noen har skaffet seg jobb og stiftet egen familie. Lavterskeltilbudet finansieres av Helsedirektoratet – og i utgangspunktet for en 3-årsperiode. Etter periodens utløp forutsetter direktoratet at den enkelte kommune overtar. Om det er liv laga for FUTT ( Før – Under – Etter ) i 2012 er det i dag ingen som vet. Behovet er det derimot ingen uenighet om.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn