Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ungdommensmediakanalbig
Sendingen ble høytidelig åpnet med klipping av bånd. FOTO: KARIN HASUND

Ungdommens Mediakanal:

- Viktig prosjekt

SJØVEGAN: Erling Bratsberg og Jon Myrmel stod for den offisielle åpningen av det nye web-tv programmet ”Ungdommens Mediakanal” på tirsdag, og det ble en stor suksess. Med mye humor og høy energi ledet seks ungdommer oss gjennom det første programmet som inneholdt flere innslag laget av ungdommene.


 


Sunniva, Helle, Ane Katrine, Dyako, Khairullah og Norullah gjorde en kjempeinnsats på tirsdagen. Det ble meget hektisk rett før sending og liten tid til å øve seg. Men disse tøffe ungdommene tok ting på sparket og ledet oss gjennom sendingen på en flott måte. - De er en fantastisk gjeng som ivrig og flittig stiller opp, forteller prosjektmedarbeider Kjersti Sagerup. Etter sendingen var ungdommene helt utslitte, men kjempefornøyde med resultatet. – Det er kjempeartig at vi får gjøre det her. Vi får bestemme alt selv og får lånt alt utstyret vi trenger og det er kjempeflott, sier Sunniva. – Nå gleder vi oss veldig til neste sending. Vi er nesten ferdig med alle forberedelsene og det blir veldig bra, fortsetter hun. Neste program blir sendt tirsdag 18 desember kl 18.00.


Lovende prosjekt
Erling Bratsberg, ordfører i Lavangen, gledet seg over å se at ungdommer reiste helt fra Lavangen for å delta i programmet. – Det er et meget bra prosjekt, og det her virker lovende, sier han og har forhåpninger om at de vil få til noe lignende i Lavangen.


Elias og Danijel stod for mesteparten av redigeringen på innslagene. FOTO: KJERSTI SAGERUP


Bli sett og hørt
Jon Myrmel, prosjektleder for Sjumilssteget, var meget fornøyd med tirsdagens sending. – Dette er en ny vei å gå for å få fram Sjumilssteget, som handler om barn og unges rett til selvbestemmelse og medbestemmelse. Slik hverdagen er lagt opp i dag er mye lagt opp av voksne og foregår  på de voksnes premisser. Prosjektet skal hjelpe til med å gi barn og unge en stemme og la ting skje på deres premisser,  og da er media kanskje den beste måten å gjøre det på, sier han. De skal søke om midler fra fylkeskommunen for å videreføring av prosjektet, og de har et godt håp om å få søknaden innvilget. 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS