Mandager og fredager på ettermiddagen har Busra Kurt enkel språkkurs ved Sjøvegan statlige asylmottak. Hun bor selv på mottaket, og har vært i Norge i 10 måneder. – Da jeg kom til Norge ville jeg lære språket. Da jeg flyttet fra første mottak til et annet i Hønefoss, fikk jeg prøve å undervise på nivå A1, som er veldig enkel, men viktig å lære, forklarer Bursa. Så langt som de kan pugge det norske språket i en gruppe, har Bursa et sterkt ønske om å også få praktisere språkbruken. Derfor har hun et spørsmål til alle taleglade salangsværinger.


Har du lyst?
– Vi trenger noen å snakke norsk med. Bruker man ikke språket, utvikler man seg ikke. sier Bursa og kommenterer videre man ikke skriver seg opp for evig tid på alle timene hvis man har lyst til å vær med. – Vi kan snakke sammen og avtale når det passer best. Vi har kurs på mandag og fredag fra Kl. 17.00 - 19.00. En time besøk under kurset ville vært veldig bra, sier Bursa før hun avsluttende legger til en stor takk til de ansatte ved Sjøvegan mottaket. – De hjelper oss å undervis og gir oss rom å bruke, så vi takker alle som har vært med kjempemasse, avslutter Bursa med et smil.

Har du lyst til å hjelpe Bursa Kurt og hennes venninner på å bli bedre på norsk? Kontakt Bursa ved å sende melding via Messenger på Facebook, klikk her for å komme på siden.