De mener at bygget vil ha mye å si for videre utforming av Sjøvegan- sentrum og er bekymret for at bygget kan komme til å lukke luka mot havet slik at det blir vanskelig å reversere det i etterkant. - Noen ganger må det være lov ha en visjon om utforminga til Sjøvegan, og vi synes at en så stor aktør som Coop burde ta utfordringen om å tenke annerledes. Skal vi salangsværinger si at vi kommer fra Sjøvegan, bindeleddet mellom sjø og vei eller ikke?, undrer Andreas Bay.

kaare_paa_kaia_coopbygget_ingress3.jpg
Kaffegjest ved Kåre på Kaia, Mona Henneman er enig om at Sjøvegan burde bli mer pyntet, og mener at sentrum for øybelikket kun er en eneste stor parkeringsplass. - Jeg ville likt å se mer grønt, og bedre mulighet til å sette seg ned og for eksempel ta en is med barna, sier hun. FOTO: ALEKSANDER WALØR


- Vi må finne en estetikk
Andreas Bay drømmer om et sentrum som har estetikk med en kobling mot det maritime eller gammel byggekultur. - Problemet er at det ikke er en helhetlig arkitektonisk uttrykk i sentrum, men da kunne vi prøvd å lagd de føringene hver gang vi lagde noe nytt, fortsetter Bay til nettavisen. Avslutningsvis er han tydelig på at de ikke ønsker at den nye butikken ikke bare skal bli en firkant.