Ønsker du å ta reisen gjennom kulturlandskapet fra fjæra til fjells der du får være med på historiske vandringer og kunstsamtaler på fjellet?

Lavangsnes Wunderkammer i samarbeid med Ann-Lisbeth Stiberg inviterer til utendørs kunstutstilling, 11. - 13. Juni 2021. Det vises verk fra 17 kunstnere i ruinene til Salangsverket, i Salangen kommune.

Salangen biennale har gått støtte fra KORO (støtteordning som forvalter kulturmidler for kunst i offentlig rom).

- Vi har fått rikelig fra KORO og kommunen til å dekke de fleste utgiftene til arrangementet. Kommunen har tatt inn arrangementet som del av Salangens 150-årsmarkering, sier Vidar  Laksfors. 

Lavangsnes Wunderkammer

Vidar Laksfors og Selma Köchling er personene bak Lavangsnes Wunderkammer. De driver med diverse kunstarrangement i kommunen, og i et samarbeid med Ann-Lisbeth Stiberg fra Gratangen har de sett på muligheten for å lage et større kunstprosjekt ved Salangsverket.

- Vi tenkte at det hadde vært kjempeflott å fått trommet sammen kunstnere der vi fikk laget en kjempestor utendørs kunstutstilling i ruinene fra Salangsverket, sier Laksfors.

Flere land er representert

Som nevnt er det 17 kunstnere som deltar denne helgen. Det er kunstnere fra Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike og Japan som skal vise sin kunst. 

- Kunstnerne kommer hit eller sender verk som skal monteres, sier Vidar Laksfors ved Lavangsnes Wunderkammer.

Forskjellige utstillinger

Det skal være utstillinger flere steder, og ulike kunstyttrykk.

- Det skal være utstilling både på Langneset ved ruinparken. I tillegg skal det være kunstverk ved Vinkelen. Det er en gåtur på 3,5 km. Ved Storhaugen har det allerde kommet noe, men det er fortsatt mer som skal på plass. I alt vil det være tre innstallasjoner som skal være der, sier Laksfors.

Det skal være forskjellig type kunst den helga og de som kommer har mye flott i vente. Maleri, foto, skulptur og performance er noe av det som skal være.

- Det er et stor spekter. Vi tror at det som skal vises er interessant for de fleste, sier Laksfors.

Syr sammen program

Det er mye som skal planlegges mot helgen i juni. Vidar Laksfors sier til nettavisen at de er godt i gang med planlegginga. Fredag skal det være offinsiell åpning på ettermiddagen. På dagtid er skoleelever invitert for å se utstillingen.

- Lørdag vil det være vandring opp mot Storhaugen med bl.a en kunsthistoriker og historielaget slik at vi får inn litt guiding. Vi får informasjon og snakk om Slangsverkets historie og også om kunsten som er satt ut der, sier Lakshaug.

Søndag vil det være bakkeløp opp til Vinkelen. Det er bratt med 3.5km og 400 høydemeter. Lakselv forteller at de fikk idè om bakkeløpet. 

- Dette bakkeløpet er for de som vil det. Det blir start nede på parkeringsplassen ved fylkesveien og her vil ordføreren lage et smell. Så alle som vil springer opp og den som kommer først opp til kunstutstillinga vinner og får polal og diplom og alt som hører til, sier Lakselv og legger til at det vil bli organiserte turer for de som ønsker å gå.

Alle som ønsker kan få dette med seg. I tillegg er det gratis.

wunderkammerbig2.jpg
Det blir muligheter til å oppleve kunst ute i det offentlige rom her på Salangsverket den 11.juni til 18.juni. FOTO: LAVANGSNES WUNDERKAMMER