Fra og med i dag 3.mai innføres autopass for kjøretøy på ferge, og prisene økes med 20 prosent for dem som ikke tar det i bruk. Av tre fergesamband, er sambandet Stangnes -Sørrollnes i Ibestad dyrest selv med Autopass.

Store utgifter med brikke gjør billetten billigere

For at du skal få lavest mulig pris på billetten, må du i tillegg til Autopass-brikke betale et depositum. Dette koster 3700.-. Anskaffer du brikke får du får 10% rabatt, og betaler du inn depositum for Autopass får du 50% rabatt.

I praksis betyr dette at du med brikke betaler 230 kroner for en fullprisbillett med et kjøretøy på inntil 6 meter uten brikke. Med brikke er prisen 207 kroner, og med depositum, 115 kroner.

Lønnsomt for dagpendlere

For mange av dem som pendler vil dette i lengden være lønnsomt. I stede for å betale i underkant av 300.- tur/retur er den billigste billettprisen på 230.-

- For meg vil dette lønne seg, sier Hanne Marie Krogh Karlstad. Hun bor på Ibestad og pendler til og fra Harstad for å jobbe.

- Jeg har forstått det slik at ved å betale depositum, vil det gjøre at jeg sparer masse penger for dette, sier hun til nettavisen.

reagererpaafergepriserbig2.jpg
Ferga M/F Ibestad har fra og med i dag 3.mai autopass- betaling på alle reisende med bil. FOTO: NORDLED

Urettferdig for enkelte

3700.- er kanskje småpenger eller en grei investering tenker man kanskje om Autopass på ferga, men for enkelte er det snakk om masse penger. Noen må kanskje "snu på krona" for å kunne betale inn denne summen.
- Man setter folk i bås. Det er jo skikkelig forskjellsbehandling. Nå har jeg betalt inn disse pengene, men det er ikke gitt at andre kan gjøre det, sier Karlstad.

Med klar melding til fylkeskommunen

Dersom Karlstad fikk mulighet til å kunne gi Troms og Finnmark fylkeskommune en beskjed om den nye ordningen er talen klar:
- Ja til gratis ferge!, sier Karlstad.