I gjennom hele helgen har Salangen vært snudd opp ned på grunn av barnekretsturnstevnet som har pågått. Over 700 turnere fra hele Troms og Svalbard i aldersgruppen fra 1. til 6.klasse har vært på besøk, ilag med foreldre og andre kjente. Det har vært rom for trening og sosialt samvær igjennom hele helgen med både trening og aktiveter som diskotek, tegning og lek. Men søndag ettermiddag ble det hele avsluttet med en stor oppvisning i Salangshallen, der alle turn-lagene deltok.

turnkretstreffbig2.jpg
Tromsø Turn sine regnbuejenter hadde et flott og gjennomført nummer. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Direkte ut på nettet
Nytt av året var at folk over hele landet kunne sitte og følge oppvisningen søndag, da dette ble foretatt av Troms Folkeblad. Også i kantina på Sjøvegan videregående skole var det tilrigget med storskjerm og direkte bilder fra det som foregikk i Salangshallen. Det samme i lysthuset i Salangen kulturhus. - Vi har vært nødt til å foreta oss noe i forhold til at Salangshallen ikke rommer så mye mennesker på en gang, og derfor har vi brukt streaming som en mulighet for at flere skulle få se, sa leder i Salangen IF Turn, Isabell Sørensen til nettavisen før stevnet. 

turnkretstreffbig3.jpg
Storsteinnes Idrettslag Turn fremførte et fargerikt turn-nummer for publikummet i Salangshallen. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Vertskapet i siste pulje
Det var Finnsnes sine turnere som var aller først i oppvisningen søndag. Deretter kom de andre deltakerne blant annet Harstad, Sørreisa, Bardu, Senja, Svalbard, Bardufoss, Tromsø, Finnsnes, Storsteinnes og TUIL klare for tur med sine oppvisninger. Vertsskapet til barnekretsturnstevnet kom i siste pulje. 

turnkretstreffbig4.jpg
Leder i Salangen IF Turn, Isabell Sørensen er fornøyd etter turn- helgen med masse unger. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


Hadde reist lengst
Det var ingen tvil om hvilken turn-gruppe som hadde reist lengst for å delta på barnekretsturnstevnet i Salangen i helga. Svalbard Turn med sine turnere, hadde et fabelaktig nummer med musikk fra filmen Pirates of Carribean. - Jeg synes det er utrolig trivelig og få komme hit til Salangen. Vi er veldig fornøyd med at arrangørene har plassert alt på en plass, nemlig i denne hallen. Vi reiser nordover til Svalbard mandag morgen, sa en av reiselederne til Svalbard- gruppen. 

turnkretstreffbig5.jpg
Det var kø i inngangspartiet til Salangshallen like før showet søndag ettermiddag. FOTO: JON HENRIK LARSEN.


- Alt har gått knirkefritt
Leder for barnekretsturnstevnet i Salangen, Isabell Sørensen var søndag ettermiddag veldig fornøyd med stevnet som har pågått i bygda igjennom hele helga. - Det har gått veldig bra. Vi har hatt mange frivillige mennesker som har bidratt kjempemye!, sier Sørensen. Dette er femte gangen at Salangen arrangerer et slikt barnekretsturnstevne. Til neste år er det TUIL som står som arrangør av barnekretsturnstevnet, i helt ny hall i Tromsø.