Nettavisen skrev forleden dag om at flere bedrifter og institusjoner i Salangen hadde hatt uønsket besøk av personer som hadde utført skadeverk og innbruddsforsøk.

Dette skjedde natt til fredag og lørdag i forrige uke.

*Saken fortsetter under bildet*

reagererpaataggingforside.jpg
Her er noe av taggingen som ble utført i forrige uke. Dette på en av dørene på Sør Troms Museum sitt anlegg i sentrum av Sjøvegan. FOTO: FRODE HANSEN

Politiet har nå etterforsket ferdig hendelsene som var følgende:

  • Tagging på Idrettsheia, Salangen skole og inne i det gamle kommunehuset.
  • Tagging på Sør Troms Museums bygg i sentrum av Sjøvegan.
  • Maloneys Pub ble utsatt for innbruddsforsøk
  • Innbrudd to ganger i salgskjøkkenet på Idrettsheia, samt utført tagging på anlegget.
  • Ved Elvelund Camping er det forøvet skadeverk på et bord.
  • Videre ble det forsøkt stjålet biler og en lastebil fra Byggtorget og Sjøvegan Maskin og Transport. Sistnevnte fikk også en bil tilgriset med spraymaling.
  • Stjålet et nummerskilt fra en bil.

Gjerningspersonene er nå tatt

I går kunne politikontakt i Midt- Troms Lensmannsdistrikt, Andreas Nilsen gå ut og forklare at de uønskede hendelsene var oppklart, og personene som sto bak dette var tatt. Han er forsiktig med informasjonen om hvem gjerningspersonene var. 

- Alle disse forholdene anses nå oppklart, og det er samme gjerningspersoner bak alt sammen. Det er små forhold så det er vanskelig å være tydeligere på gjerningspersoner uten at de kan identifiseres. Det er ungdom over kriminell lavalder (over 15 år). Handlingene virket spontane/lite planlagt, sier Nilsen til nettavisen.

idrettsheiaskadeverk.jpg
Her ved anlegget på Idrettsheia til Salangen IF Fotball ble det utført innbruddsforsøk og tagging. FOTO: JON HENRIK LARSEN.