Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
fyrverkeriet2011big
Gjengen i Maxi Pyroteam er spente foran kveldens store fyrverkerishow på Sjøvegan. - Nå er nervene skikkelig i spenn, sier svovelpetra selv, Tone Steinsund. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Fyrverkerigjengen klare for ikveld:

- Nervene er i spenn!

SJØVEGAN: I kveld er det igjen nyttårsaften for oss alle. Men for fyrverkerigjengen er det først nå julaften. Det årlige fyrverkerishowet på Henriksenkaia er i rute!. - Jeg har nervene i spenn, men det blir utrolig artig, sier Tone Steinsund.


 

Det felles fyrverkerishowet fra Henriksenkaia har vært i flere år, og folk strømmer til fra alle kanter. I år er det 30 års jubileum på toppen av det hele. Noen kommer langveisfra for å få dette med seg. I tilegg har de vist fyrverkeriet i Salangen på TV2 et par ganger. Klokken 19.30 startes det opp på Henriksenplassen med diverse underholdning, og talen til ordfører Ivar B.Prestbakmo samt annen underholdning. Klokken 19.30 kommer de ulike fakkeltogene ned til sentrum.


Parkering
Fyrverkerigjengen setter igang showet klokken 20.00, men de håper og ber om at folk kommer tidligere for å unngå både trafikkork og problemer med parkering. - Vi ber om at området nærmest Mahzar og Coop Prix blir satt av til parkering for handikappede og eldre, slik at disse menneskene skal slippe å gå så langt. Ellers er det flere parkeringsmuligheter rundt om i sentrum som kan brukes, sier Tone Steinsund i fyrverkerigjengen. I år blir det også parkeringsvakter som vil dirigere folk til forskjellige parkeringsplasser. De som bor innen gangavstand fra sentrum oppfordres til å la bilen stå og heller komme gående nedover slik at flest mulig får plass til å parkere.


Jens Viktor Steinsund (t.v) og Morten Andersen i fyrverkerigjengen har i dagene før nyttårsaften testskyting av raketter i sentrum av Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Lys i mørketiden

I tillegg til fakkeltoget vil det bli satt ut masse fakkelbokser i sentrum for å lyse opp, og det er lov til å ta med egne fakler for å skape ekstra stemning. De som dessverre ikke er i Salangen i kveld og kan oppleve fyrverkeriet, kan følge dette via Salangen-Nyheter.com fra kl. 19.00. Denne kvelden blir helt magisk, bare vent å se!.

Se litt av fyrverkerishowet som var i 2011:

Til nyhetsarkivet
Tips en venn
Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen
Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS