I underkant 60 besøkende møtte opp på Lysthuset i Sjøvegan da den internasjonale eldredagen ble markert i Salangen kommune. Leder i Salangen pensjonistforening, Agnes Amundsen setter i gang markeringen ved å ønske alle en riktig varm velkommen før dagens musikere, Nils-Arne Sjøseth med gitaren og stemme sin, og Arnfinn Hansen med trekkspill. Ingrid Helene Frantzen og Marie Solseth fulgte opp like etter med et innlegg der de informerte om den nye helse- og omsorgsplanen, med innhold rettet mot både de eldre og de yngre i samfunnet. Fysioterapeut, Marie Solseth informerte også de besøkende om «hverdagsrehabilitering», som kort fortalt er for de som opplever at hverdagslige aktiviteter blir vanskeligere, men ønsker å bli mer selvhjulpen.

*Saken fortsetter under bildene*

markerte_eldredagen_lysthuset_2019_INGRESS6.jpg
Nils Arne Sjøseth (t.v.) og Arnfinn Hansen skapte god stemning i Lysthuset med sine gode toner og jordnære energi. FOTO: ALEKSANDER WALØR


markerte_eldredagen_lysthuset_2019_INGRESS5.jpg
Maten satt godt hos de besøkende. FOTO: ALEKSANDER WALØR


Godt humør
Da maten ble servert, spilte Nils-Arne og Arnfinn på noen hyggelige melodier som etterhvert dro dansefoten til noen av de besøkende i gang. Maten gikk ned på høykant, og til å være første markeringen etter flere år med stillhet, er Agnes Amundsen svært fornøyd med oppsluttingen i dag. – Det var virkelig mer enn vi hadde håpet på, som er bra. Det er godt humør med dans og musikk. Dette ser veldig lovende ut, sier Amundsen fornøyd, og legger videre til at de gjerne håper å kunne markere eldredagen de kommende årene også. – Folk er opptatt av den nye helse- og omsorgsplanen, og andre tilbud som hverdagsrehabilitering, særlig vi eldre. Informasjonen som ble delt i dag var veldig interessant, sier Amundsen fornøyd.

markerte_eldredagen_lysthuset_2019_INGRESS2.jpg
Leder for Salangen pensjonistforening, Agnes Amundsen er strålende fornøyd med markeringen av eldredagen. FOTO: ALEKSANDER WALØR


markerte_eldredagen_lysthuset_2019_INGRESS3.jpg
Fysioterapeut, Marie Solseth informerte om hverdagsrehabilitering, og alternativene til å kunne bo hjemme, og klare seg mest mulig på egenhånd selv når årene begynner å ta på. FOTO: ALEKSANDER WALØR.


markerte_eldredagen_lysthuset_2019_INGRESS.jpg
Det ble også bakt kaker til markeringen. Som forsvant like fort som de ble satt ut. FOTO: ALEKSANDER WALØR