Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
E coli Ag Res Mag
E-coli bakterien kan skape ubehag. FOTO: WEB

Innbyggerne i Lavangen:

- Kok opp drikkevannet

TENNEVOLL: Kommunelegen i Lavangen Kjell Are Pettersen går ut med en annbefaling om å koke drikkevannet i Lavangen.


Det er nå blitt påvist e-coli bakterier i drikkevannet fra Tennevoll vannverk . Kommunelege Kjell Are Pettersen i Lavangen har nå pålagt alle innbyggerne som får vann fra dette verket om å koke alt vann som skal brukes til mat og drikke. - Kok vannet, ikke ta unødige sjanser. Man kan bli syk av å drikke infisert vann. La vannet fosskoke litt så er det trygt å drikke igjen, sier Mattilsynet.


Bakterier
E-coli bakterien kan medføre ubehag som diare og kvalme, så alle pålegges nå derfor å koke alt vann de skal bruke i Mat eller drikke. Det er lagt inn anbefaling fra Mattilsynet om at vann som det er gitt kokepåbud om bør fosskoke et par minutter for at man skal være helt sikre på at eventuelle bakterier er borte.

Nye prøver
Påbudet om å koke drikkevannet i Lavangen er utstedt med umiddelbar virkning og varer til ny beskjed gies. Vannverket på Tennevoll må nå renses og testes på nytt. Fra Legekontoret på Soløy varsles det om at det skal taes nye prøver og kokepåbudet oppheves ikke før det er tatt tre bakteriefrie prøver etter hverandre, med noen dagers mellomrom. Først da vil de oppheve kokepåbudet. Intill da ber de innstendig alle innbyggerne som får vann fra Tennevoll vannverk om å koke vannet før det brukes.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn