Lavangen kirke feirer 125 år, og leder i menighetsrådet i Lavangen, Alex Norbakken har satt i gang en kronerulling for å kunne kjøpe inn en ny løper til kirkegulvet. Løperen har pyntet opp gulvpartiet i 40 år og bærer preg av tidens gang. Norbakken har oppfordret folket, næringslivet og kommunen til å hjelpe till med å få bursdagsønsket oppfylt. Ordfører i Lavangen, Bernhardt Halvorsen kunne komme med gladnyheten at kommunen har støttet opp med 25.000 kroner til den nye løperen. - Vi kan ikke ha det slik at bruden kan falle på gulvet på grunn av matta, sier han og ler til nettavisen.

ny_løper_lavangen_kirke_ingress[1].jpg
Løperen som allerede befinner seg i Lavangen Kirke er godt brukt, og burde byttes ut til en type av kvalitet som varer i mange år framover. FOTO: PRIVAT

Oppfordrer andre til å hjelpe
I følge Norbakken vil en ny løper lande på omtrent 180.000 kroner, og med bidraget fra kommunen er det allerede godt i gang. - Kirka blir mye brukt til bryllup, konfirmasjon, konserter, og faktisk mer enn gudstjenester. Desto mer kirka blir brukt desto mer blir matten slitt, og det er en flott kirke som er i god tilstand, sier Bernhardt til nettavisen. Nå oppfordrer Bernhardt Halvorsen andre til å støtte opp saken til kirka.

Støtt Lavangen kirke til kontonummer 4520 19 40188