Salget av gakk-gakker til SjøvegAND River Race 2022 har gått gjevnt og trutt de siste ukene. Salangen Musikkforening arrangerer andeløpet som er blitt en tradisjon hver sommer under Millionfisken- helga. 

Onsdag kveld ble de siste gakk-gakkene solgt til handlende kunder som stakk innom gangen på Bunnpris på Sjøvegan.

En av de siste som sikret seg badeand til lørdagens elveløp var salangsværingen Roy Gunnar Hansen.

- Ja, nå håper jeg virkelig at jeg vinner med den ANDre anda, sier Roy Gunnar og smiler bredt. Han helgarderer i år, og har investert i hele fem badeender. 

Han og flere i Salangen synes andeløpet er et flott tiltak under Millionfisken- helga. 

- Ja, det er kjempeflott! I tillegg så støtter man jo oppom Salangen Musikkforening, slik at man holder liv i dem også, sier Roy Gunnar litt mer alvorlig. 

1499 gakk-gakker 

I år er det solgt 1499 badeander til folket. Alt ble utsolgt onsdag kveld, og ligger nå i den berømmelige "rugekassen" og er klar for lørdagens løp. Det var Arild Johansen som i sin tid laget den mye omtalte og populære rugekassen som musikkforeningen kjører omkring med i tiden før Millionfisken- helga. 

SjøvegAND River Race 2022 går av stabelen lørdag 2.juli klokken 16.00 på ANDElund Camping (Elvelund Camping) i Salangen!

herkjoperroybig2.jpg
Onsdag kveld like før klokken 20.00 sto enda medlemmer fra Salangen Musikkforening og solgte badeender til andeløpet som går av stabelen lørdag. FOTO: JON HENRIK LARSEN