Torsdag gikk startskuddet for årets omgang med Millionfisken, og Sagfjorden fylles nå med båter i alle slags størrelser med engasjerte fiskere som ønsker å prøve seg på å inne årets storpremie. Er man ute på bølgene blå, er det veldig viktig å tenke på sikkerheten, både for seg selv, og de som følger med. Redningsselskapet er på plass i år med "Elias" båtene, men stiller heller ikke i år med noen redningsskøyte. - Det er andre året at vi ikke er blitt invitert til arrangementet med skøyte. Det er synd, sier Thomas Mæhlum, som er rådgiver i Redningsselskapet region nord. 

redningsselskapetbig2.jpg
Rådgiver i Redningsselskapet region Nord, Thomas Mæhlum forteller at ingen av redningsskøytene er blitt invitert i år til arrangementet. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Flinkere nå
Prosjektleder for forebyggende aktiviteter i Redningsselskapet, Marianne Midtgård er opptatt av at folk tar sikkerhet på alvor. - Det blir å være mange båter med voksne og barn. Da er det en stor fordel å være helt klar i hodet før man legger ut. Ikke minst må alle huske på redningsvesten og sjekke at denne er i orden, oppfordrer Midtgård. Hun kommenterer videre at det folk har blitt generelt flinkere å bruke flytevesten, og spesielt gode på å passe på de små fiskerne. - Det er mange som kler på barna sine når de er ute på sjøen, men dessverre er det ikke alle som husker å ta på en selv. Skulle ulykken være ute er det en mye større sjanse å overleve til sjøs hvis man har på seg det anbefalte utstyret. Spesielt nå som det er så råkaldt i vannet, sier kollega Neeve Donohue i Redningsselskapet.