I forbindelse med jul- og nyttårsfeiring vil brannvesenet i Målselv benytte anledningen til å gi innbyggerne i Troms noen gode og forebyggende råd. Arvid Larsen, brannsjef i Målselv, oppfordrer folk om å ha levende lys i god avstand fra gardiner og julepynt. - Sjekk at det er slukket før du går og legger deg eller forlater huset. Bruk gjerne selvslukkende sikkerhetslys, sier Larsen til nettavisen.


Skjøteledninger
Larsen minner også om at det er ikke bare levende lys som forårsaker mest brann i juletiden. - I jula bruker vi mye lys og kanskje mange skjøteledninger. Feil bruk av skjøteledninger kan øke belastningen på det elektriske anlegget og føre til brann, fortsetter Larsen og oppfordrer folk om å bruke minst mulig skjøteledninger om det lar seg gjøre. - Å slå av er ikke godt nok. Trekk ut støpslet til TV-apparatet, stereoanlegget og kaffetrakteren fra stikk-kontakten, likeså ladere til PC-er, leker og mobiltelefoner, fortsetter Larsen til nettavisen.


En skadefri jul
Selv om brannvesenet har god beredskap også i advent og juletiden - og nyttårshelga er Larsens største ønske at innbyggerne I Troms ikke skal bli utsatt for skader og ulykker. Brannsjefen i Målselv ønsker innbyggerne og brannmannskapene våre en trivelig og skadefri jul- og nyttårsfeiring! - Folk har blitt flinke til å passe på. Folk har blitt mer oppmerksom på hva de kjøper og hvor de bruker ting, avslutter Larsen fornøyd.