Mjøsundbrua er et populært fiskested med god utsikt og gode avslapningsmuligheter ved Mjøsundet. Dessverre har besøkende vært svært dårlig på å rydde opp etter seg.

Senere tirsdag formiddag ble nettavisen kontaktet av en fortvilt tipser som oppdaget etter en kjøretur over Mjøsundbrua at det lå ekstreme mengder med søppelsekker, papir, sigarettpakker og ikke minst nylonstrenger fra fiskere. – Jeg kommer bortover mot brua og ser elendigheten. Det er tragisk at folk skal oppføre seg som de gjør, sier tipseren til nettavisen.

Mye av søppelet som tipseren beskriver er i utgangspunktet fornybar og generelt lettvint å ta med seg hjem når man er ferdig med sitt i området.

– Det er lettvint å ta det med seg, og det er søppeldunker rett ved siden av. De som har vært der har bare sluppet alt rett ned der de sto, sier tipseren, og kommenterer at selv barn er flinkere å rydde opp søppel.

– Dette er ikke første gang folk søpler til området. Det er kanskje helt unødvendig, men kanskje det hadde hjulpet å sette opp skilt, sånn at folk blir oppmerksom på at søppel skal man ta med seg hjem, avslutter tipseren med et hjertesukk.