I filmen "Sulis" er historien om kampen mot undertrykkelsen i gruvebyen Sulitjelma på begynnelsen av 1900-tallet. Konrad og de hardt prøvede arbeiderne står sammen i opprøret mot gruveselskapet og den hensynsløse Wennstrøm.

Sulis tar for seg faktiske hendelser ved det det som var Norges nest største arbeidsplass, hvor gruveselskapet hadde all makt og der arbeiderne slet under umenneskelige forhold i de farlige og mørke gruvene. Dette var Nordens Ville Vesten, der den sterkestes rett gjaldt hvis en skulle overleve. 104 mennesker mistet livet gjennom 104 år med gruvedrift.

Innspilling i Filmcamp

I disse dager spilles det inn scener til filmen i Målselv og i Filmcamp. Regissør Nils Gaup har fått med seg flere kjente skuespillere i scenene på filmen, blant annet Stig Henrik Hoff. Også Rune Temte kjente fra Netflix- serien "The Last Kingdom" spiller i "Sullis". Det samme gjør også Anderz Eide kjent fra seriene "Lykkeland" og "Maskineriet".

Nettavisen fikk møte de to skuespillerne i Nordkjosbotn i en pause fra innspillingen.

- Det er en veldig bra film!. Det er stort og få lov til å være med i en film som Nils Gaup regisserer, sier Rune Temte. Han spiller sprengebas Rasmus som er med i Hanken-gjengen i en av gruvene. 

Det samme mener Anderz Eide.

- Det er et veldig bra manus, også det å spille i Nord Norge med denne naturen rundt oss, er jo helt fantastisk, sier Eide med et stort smil. 

Storfilmen "Sullis" skal ha premiere i 2023.

deltaristorfilmbig-plakat.jpg