GLØD ble grunnlagt av landsdelmusikerne Lena Jinnegren og Bendik L. Haanshus i 2008, og har siden da turnet rundt i forskjellige drakter. Størst med Tromsø Kammerorkester, og minst som trio. På Fjellkysten Gjestehus var de på onsdag et 9-mannsorkester. Besetningen på denne turnéen var satt sammen av musikere fra Kultur i Troms og frilansende musikere, alle med et glødende engasjement for tango til felles. 

Storartet favoritt
Blant publikum sto Christian Buschmann Ekeland som selv beskriver seg selv som veldig kresen og sjeldent forført. – På konserten ble jeg helt forført! Jeg er en gammel rocker og har spilt i større band i Tromsø, og selv om jeg aldri så sjangeren tango som noe attraktivt, fikk jeg en ny erfaring. Det er nesten så jeg enda kjenner det i kroppen, såpass bra var det!, skryter Ekeland uhemmet.

Se en liten videosnutt fra konserten under:


FILM: PRIVAT
 

God stemning
Kombinasjonen av atmosfæren, den gode stemningen og de karismatiske artistene med god kjemi gjorde kvelden uforglemmelig for Ekeland, som bemerker at hvis GLØD noen ganger skal opptré igjen så bør folk glede seg. – Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet. JEg har brukt et halvt liv på domenet, og hører veldig fort om det er bra eller ikke, sier Ekeland og påpeker avsluttende som prosjektleder på Plan og Næring i Lavangen kommune at slike konserter er bra å ha. – Det er utrolig viktig for Fjellkysten Gjestehus og Garsnes som gir kulturelle tilbud av en så høy kvalitet - at vi har sånne typer institusjoner her. Det har så ekstremt stor viktighet for bokvaliteten og trivsel, bemerker Ekeland.