Bryterkongen Stig-André Berge besøkte tirsdag morgen Salangen for å besøke sine samarbeidspartnere i oppdrettsnæringa. Salaks AS er det lokale oppdrettselskapet og er en av samarbeidspartnere til Berge. Under besøket var det lagt opp at elevene fra videregående skole og ungdomstrinnet ved Salangen skole kunne måle kreftene mot OL-bryteren. Først ut på brytematten var Henning Berg Frantzen som sier at kampen var nesten over med det samme den startet. - Det var brutalt. Jeg så ingenting og plutselig lå jeg på matta. Det var stort å kunne prøvebryte med han, sier Frantzen og nevner at han vurdere å starte med bryting om det skulle komme til Salangen.

DetVarTungt_Big1.jpg
Henning Berg Frantzen kjempet tappert mot Stig-André Berge. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN


- Det var tungt
Det var ikke bare elevene som prøvde å få slengt bryterkongen ned på bakken. Læreren Ketil Sørensen ble overtalt av elevene til å hive seg på matten. - Det var tungt, men det var gøy. Jeg trur jeg ikke kommer til å få noen blåmerker etter i dag, sier Sørensen og ler. Det var ikke bare bryting som var på agendaen. Stig-André Berge snakket også om hvordan overgå vanskelige mål og fortsatt ha motivasjon og mestringsfølelse. - Det er godt å høre at han tar det opp. Det er viktige ting som vi prøver å jobbe med hver dag, sier Sørensen til nettavisen.

DetVarTungt_Big2.jpg
Selv om læreren Ketil Sørensen var i en høyere vektklasse var det ikke nok. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN


Stod på topp
Da besøket var over med Berge var det flere av elevene som benyttet sjansen å bli fotografert sammen med bryterkongen. Berge syntes det var artig å se at han hadde mange fans i Salangen. - Det er morsomt å kunne gi noe tilbake til idretten min. Det er idretten jeg brenner for og da er det viktig for oss å vise oss frem i de småplassene også, sier han til nettavisen. Han nevner også at det var mange potensielle brytere i Salangen og han ser muligheten med å danne en bryteklubb også i Salangen. - Vi er opptatt med å få bryting ut i hele Norge, og her er en fin plass der lokalmiljøet stiller opp til alt. Så kanskje det kan bli startet opp en bryteklubb etter hvert, sier han avsluttende til nettavisen.