Årets nyttårsfyrverkerishow som Maxi Pyroteam er noe mange venter på igjennom hele året. I år vil ikke være noe unntak heller. I over 30 år har fyrverkerishowet på Sjøvegan blitt arrangert med frivillig arbeid. I de siste årene har undertegnde journalist kunnet erfare at over 2000 mennesker kommer til Sjøvegan i anledning denne store begivenheten. I år kan Jens-Viktor Steinsund fortelle at showet er det største de har hatt. - Det er det største vi har hadd noen gang!. Dette er koblet opp til musikk i minste detalje. Av dette er 236 luftbomber fra 75mm til 250mm! Får vi dette til blir det rått!, sier Steinsund. 


Synkronisert med musikk
På Maxi Pyroteam sin Facebook- side kan man lese at det i år også blir musikksynkronisering av fyrverkeriet. Også det at showet i år blir større enn tidligere, er ingen tvil. - Vi prøver og strekke oss litt ekstra hvert år. Og hele tiden ha nye produkter i showet, sa Tone "Svovelpetra" Steinsund til nettavisen i fjor før showet skulle fyres opp. 

Artikkelen fortsetter under videoen

Her kan du se opptak fra fyrverkerishowet i fjor:


Blir direktesendt
Er du ikke i Salangen, eller ikke har muligheten og få med deg showet i levende live på Sjøvegan, så kan Salangen-Nyheter berolige deg. Vi kommer til å sende hele fyrverkerishowet direkte hos oss i programmet "Nyttårssmellen" som starter kl. 18.00 i dag med intervjuer og innslag. Showet starter ikke før kl. 19.00. Under kan du se et program for kvelden:
 

 • Oppskytingen starter klokken 19:00 ved Strandparken (Gamle U4) på Sjøvegan.
   
 • Det oppfordres å møte opp god tid i forveien for å unngå kaos.
   
 • Parkering skjer på eget ansvar på de offentlige parkeringsplassene, men pass på at det er åpent for utrykningskjøretøy.
   
 • Toaletter vil være åpent i underetasjen av Salangshallen, med inngang mot vest.
   
 • Handikapparkering vil settes opp ved yrkesskolen, ved nedkjøringen til bobilcampen, og gis kun ved fremvist gyldig handikapkort.
   
 • Strandveien mellom Yx og Yrkesskolen vil bli sperret for biltrafikk fra klokken 18:15 og frem til 19:20. Dette for at denne veien skal benyttes som publikumsområde under oppskytingen.
   
 • For eldre og de med spesielle behov vil det være mulig å oppleve fyrverkeriet i innendørs omgivelser inne i Salangshallen, men dette må avtales på forhånd med kulturkontoret i Salangen kommune.
   
 • Bobiler som står på bobilplassen må fjernes senest klokken 15:00, men kan returnere til sin respektive plass kort tid etter oppskytingen er ferdig.


Tone "Svovelpetra" Steinsund er klar for kveldens fyrverkerishow på Sjøvegan. Hun forteller at fyrverkerigjengen hvert år prøver og strekke seg lengre med bedre produkter. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN