Fredrik Lantz har jobbet som kantor i Salangen kirke siden august 2010, og etter seks og et halvt år har han bestemt seg for å avslutte stillingen i Salangen for å fortsette som kantor på Evenes. - Ferden går videre, og jeg vil ha samme stilling som jeg har i dag bare at nå vil det være en 100 prosent stilling. I dag har jeg vært avhengig av å skaffe meg prosjekter ved siden av stillingen, sier Lantz til nettavisen.  Til tross for at det har vært en halv stilling sier han at det har vært an vanskelig avgjørelse og det har vært trivelig å jobbe i Salangen.


- Vært flott å jobbe i Salangen
Lantz kommer til å savne miljøet og menneskene som er i Salangen. - Det er en plass rundt med 2000 innbygger som er tett knyttet sammen. I tillegg har Salangen en utrolig flott kirke som er en ressurs å ha på Sjøvegan. Det har vært flott å skape musikk i denne kirka, fortsetter Lantz til nettavisen. Lantz vil fortsette som Kantor ut året før han trer av stillingen.


Siste onsdagskonsert
I løpet av høsten har Lantz arrangert ulike kirkekonserter i Salangen kirke, og onsdag 23. november vil Lantz kanskje arrangere sitt siste onsdagskonsert som han er arrangør.  Der vil han spille sammen med kulturskolerektoren fra Bardu, Gro Bjerregaard, som vil spille på fiolin. - Nå begynner den hyggelige juletiden med kirkekonserter som jeg blir mer en akkompagnatør, sier Lantz. Han håper at han også klarer å arrangere ulike onsdagskonserter også på Elvenes. - Dette er en tradisjon som jeg vil ta videre, avslutter Lantz til nettavisen.