De nye butikklokalene til Coop Extra Sjøvegan har blitt vedtatt, og nå gjenstår det bare å sjekke om byggemassene er stabile før byggestart som skal skje i mai. Daglig leder av Coop-Extra Sjøvegan, Agnar Magne Fossbakk er fornyød med at det går fort framover. - Vi tror at råbygget skal være ferdig til fellesferien neste år, og allerede til høsten skal den nye butikken være helt klar til bruk, forteller Fossbakk fornyød til nettavisen. Nybygget skal bli dobbelt så stort enn der dagligvarebutikken befinner seg i dag noe som vil bety at den nye butikken vil være 1500 kvadratmeter. - Jeg er sikker på at den nye butikken vil bidra med å trekke flere folk til Salangen, forteller Fossbakk.


Nye boliger
Butikksjefen kan avsløre til nettavisen at bygget først og fremst vil være på en etasje, men Fossbakk forteller at han vil legge forholdene for at det kan bygges en ekstra etasje. - Det kan bli en etasje til på sikt, og vi er i dialog for å kunne få muligheten til å fylle opp med boenheter i Salangen. Skal kommunen ha vekst, trenger vi flere boliger til salg og eventuelt leie, forteller Fossbakk, og legger til at hovedfokuset blir fortsatt å oppgradere lokalbutikken i sentrum.


Utvidet kafétilbud
Ifølge Fossbakk skal de prøve å beholde den tradisjonelle møte- og venteplassen for alle som ønsker å bruke dem. - Vi blir å sette ut stoler og bord, og legge til en kaffemaskin. Vi blir også å utvide tilbudet på kake og ferskvarer så de kan nytes på stedet, forteller Fossbakk. Tegningene for nybygget har enda ikke kommet i butikksjefens hender, men han forteller avsluttende at når de gjør det, blir han å henge dem opp i butikklokalene så folk kan se på dem. - Folk kan ta en titt på dem og komme med tilbakemeldinger eller ideer. Det er fortsatt en del som kan endres underveis, og vi setter stor pris på ideene til våre kunder, avslutter Fossbakk til nettavisen.