På grunn av at Salangen Pistolklubb bare har en 15 meter skytebane i bomberommet i kulturhuset prøver de å arrangere luftskyterstevne to ganger i året. Svein Ketil Olsen, klubbleder ved Salangen Pistolklubb, sier at lørdagens arrangement var et blinkskudd. Det møtte deltakere opp i fra ulike naboklubber helt i fra Tromsø til Harstad som gjorde at Olsen hadde en stor organiseringsoppgave framfor seg. - Jeg var dommer så det ble ikke mye skyting på meg, men vi avfyrte med skikkelig luftpistol, og da er det skikkelig våpen og ikke de som kjøpes på sporten, sier Olsen til nettavisen.


Storfornøyd
Olsen er storfornøyd med lørdagens arrangement og nevner at det er bra lenge siden at det har vært så mange deltakere på et slikt stevne her i Salangen. - Av alle som var her var det fem nye deltakere som aldri hadde prøvd å skyte med luftpistol før, og bare det er en kjempesuksess for klubben. Vi er rundt 50 medlemmer i klubben og jeg håper at stevnet klarte å kanskje introdusere flere medlemmer til klubben, sier Olsen til nettavisen.

Luftskyterstevne_Big.jpg
Man skal ikke tulle med Gabriel Bertheussen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Yngste deltaker
En av de minste pistolskyterne var tiåringen Gabriel Bertheussen i fra Salangen som sier at dette er hans tredje stevne med luftpistol. Han kunne fortelle at det var ingen problem å være blant de minste deltakerne når stevnet var over. - Min mor er pistolskyter og jeg ønsker å bli like flink som henne. Jeg har drevet med skyting i noen år nå, og jeg synes det er veldig artig, sier Bertheussen til nettavisen. Til vanlig deltar han på onsdagsskytingene og treffer blinkskudd med 22. kaliber. Han ser ikke bort i fra å bli profesjonell engang i fremtiden.