Utstyrsbanken er en plass man kan låne utstyr til diverse fra. Her lånes det ut ski, slalomki, skøyter, truger og liknende. Dette er en plass de som ønsker eller trenger å låne utstyr kan komme å låne gratis, dersom de ikke har mulighet til å kjøpe selv akkurat da. Det er ikke bare ungdomskole elever som kommer til banken, men også barnehager, barneskoler, videregående, mottak og privatpersoner. Det er ingen begrensninger på hvem som kan og ikke kan låne her.

- Når det er sagt kommer alle å låner hos oss, sier utlånansvarlig Ronny Johnsen til nettavisen.

Utstyret de har der lånes også ut til de som ønsker å prøve ut nye sporter og slikt, slik at de kan prøve seg før de bestemmer seg for kjøp. Dette er et flott tilbud til både de som trenger det og de som ønsker det. Utleie tiden går ingen, og man kan låne etter behov.

I forhold til smittevern er de nøye på å vaske og sprite ned utstyr som er leid ut.

- Vi låner ut, og når det kommer tilbake legges det i en "utstyrskarantene" etter at det har blitt vasket og spritet. Der ligger det et par dager før det lånes ut på nytt igjen, sier administrator for utstyrsbanken Siri Bjerkan til nettavisen.

De vil komme ut med en egen Facebook side hvor man kan lese seg opp og få mer informasjon om låning av utstyr og liknende.

utstyrb-big2.jpg
MAN KAN LÅNE SLALOMSKI TIL FLER ALDRE. FOTO: MARTINE TURKALJ.