Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
ute_pa_bolgene_lordag_ingress
Hans Simonsen seilte i sin trofaste trebåt når han deltok under Millionfisken 2017. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Litt overskyet vær lørdag:

Testet fiskelykken

SJØVEGAN: Tredje fiskedag er over. Sagfjorden og områdene rundt har vært fullpakket med båter ute gjennom hele fisketiden, og nettavisens skribent tok nok en tur ut for å høre hvordan fisket har vært så langt.


Millionfisken 2017 bringer forskjellige resultater til de forskjellige deltakerne som både er til sjøs og på fastlandet og prøver fiskelykken. Spesielt ute på bølgene blå var det flere deltakere lørdag. Blant disse møtte nettavisen på Hans Simonsen som tok turen fra Finnsnes i sin flotte trebåt som dessverre ikke kunne skryte på seg noen storfangst i år. - Jeg blir nok ikke å sørge for å ta premiene fra noen andre i konkurransen, sier Simonsen og ler. 

Båt med historie
Selv om fiskelykken ikke helt var på plass for Simonsen, var han fortsatt storfornøyd med selve festivalen. - Høydepunktene i år er det flotte været, som sammen med god musikk og folkefesten. Det er ingenting som slår det, sier den fornøyde fiskeren til nettavisen. Trebåten som Simonsen navigerer kommer ikke fra Sjøvegan og bringer med seg litt historier. - Jeg kjøpte ei hytte på Nervatnet for mange år siden. Båten var på tomta, og vi fikk eieren til å selge den også. Vi kvittet oss etterhvert med hytta, men fikk beholde båten, forteller Simonsen.

ute_pa_bolgene_lordag_ingress4.jpg
Emily Majella Aasen (t.v.) og Gøran Aasen tok turen fra Dublin i Irland for å ta sjansen på havet under fiskekonkurransen i Salangen. FOTO: ALEKSANDER WALØR


Fra Irland
Noen som aldri mister trua er irlendere. Utflytta Salangsværing, Gøran Aasen med datteren sin Emily Majella Aasen seilte på havet i en gummibåt for å prøve å få storfangsten. - Det har ikke blitt noe enda, men vi trenger bare en stor en, så vi har enda litt tid, sier Aasen og ler. De hadde med seg flere fra Irland, og Aasen kan kommentere at han ikke altfor lenge blir å dra med seg enda flere fra sitt nye hjemland. - Snart vi får plass nok til det, blir vi å ta med flere til at det blir en chartertur av Millionfisken, avslutter Aasen og ler.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider