Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
8948_postsilt_header
Fra Hokksund og hjem: Dette skiltet som engang sto på veggen utenfor posthuset på Sjøvegan hadde endt opp i Buskerud, men nå er det kommet tilbake til hjemkommunen igjen.

Skilt med lokalhistorisk verdi:

Salangens gamle postskilt

MEDBY: For omlag ett år siden ble skiltsamler Kent David Pedersen eier av et gammelt skilt som i sin tid prydet veggen til det gamle posthuset på Sjøvegan.


Kent David Pedersen fikk for ett års tid siden et tips fra en av sine likesinnede om at det befant seg et skilt med en viss lokalhistorisk verdi i Hokksund. Pedersen fikk muligheten til å kjøpe skiltet og det har siden vært i hans eie. – Jeg ble tipset av en jeg kjenner i fra skiltsamlermiljøet som viste at jeg var fra Salangen. Jeg vet ikke hvordan skiltet har havnet helt nede i Hokksund eller hvordan eierforholdet har vært tidligere, men de er godt ivaretatt. Det kvadratiske posthornskiltet er jo et universalt skilt, det spesielle er det Salangen-skiltet, forteller Pedersen til nettavisen.


8948_postskilt_artikkelfltooto.jpg
Pedersen gikk tidligere denne uka ut på sosiale medier med bilde av skiltene og etterlyste videre informasjon eller historie som kan knyttes opp mot skiltet. ARKIVFOTO

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider