Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 26. september 2017

  • tirsdag15°C
  • onsdag15°C
  • torsdag15°C
Været i Salangen:
Besokte_Kiruna_Forside

Besøkte gruva i Kiruna:

KIRUNA: I forrige uke reiste over 50 ansatte ved samtlige avdelinger i Astafjord Vekst på tur til Kiruna i Sverige. De ansatte i Astafjord Vekst storkosa seg sammen og samtidig lærte om Kirunas gruvedrift.
Les mer
Wanja_Dorthe_etter_streetdance_VM_ingress

Wanja og Dorthe etter streetdance VM:

SJØVEGAN/TSJEKKIA: Danserne Wanja Merete Nerli og Dorthe Bendiktsen har i helga vært på verdensmesterskapet i streetdance i Tsjekkia.
Les mer og se videosnutt
HH

Riksantikvarens svar om Herredshuset:

SJØVEGAN: Salangen kommune har nå fått et endelig svar fra Riksantikvaren i forbindelse med vern av Herredshuset. - Riksantikvaren ønsker ikke å gå inn med støtte for fredning av bygget, forteller kultursjef Kurt-Jan Kvernmo.
Les mer
HandlerTilrettelegging_Forside

Kandidat for IA-prisen:

VASSHAUG: Vasshaug barnehage var en verdig kandidat til IA-prisen i Midt-Troms, men i år gikk prisen til Finnsnes vaktmesterservice.
Les mer
GratangenBliMe

Nasjonalt tiltak som fremmer inkludering:

GRØSNES: Fredag formiddag var barn og unge fra Gratangen være med å danse i forbindelse med "BlimE", som er et tiltak mot mobbing, og støtter vennskap og samhold i regi av barne-TV kanalen NRK Super.
Les mer og se videosnutt
InformasjonsmoteSeniornett_Forside

Informasjon til de eldre:

TENNEVOLL: I går fredag var Seniornett Norge på besøk hos Lavangen Frivilligsentral for å informere om organisasjonen Seniornett. Organisasjonens formål er å arbeide for å sikre alle seniorer som ønsker opplæring, støtte og veiledning i bruk av IKT.
Les mer
brannvesnet_i_barnehagen_ingress

Barnehage fikk besøk av brannvesen:

VASSHAUG: Torsdag fikk Vasshaug barnehage storfint besøk av brannvesenet i forbindelse med brannvernuka. Det var mye glede blant de unge når de fikk lov å spyle vann og å sitte i brannbilen.
Les mer
 
8_rommegrot_UL_fremad_Ingress

Inviterer til rømmegrøtbasar:

RØRBAKKEN: Søndag 24.september inviterer UL Fremad til den årlige rømmegrøtbasaren inne på grendehuset på Rørbakken. Det blir salg av både mat, kaker, og kaffe, i tillegg til lodd- og tombolasalg.
Les mer
Gjennfunn_fra_steinalderen_ingress

Dukket opp på gammelskolen:

INDREGÅRD: I den gamle skolen ved Indregård fant Kåre Fjellvang et gammelt tre-skrin som inneholdt noen merkelige gjenstander laget av stein. Er dette redskaper som stammer fra steinalderen?.
Les mer
 
trollstien_ingress

Trollstien åpen for offentligheten:

SANDBERGAN: Det var et stort oppmøte av eventyrlystne barn og unge ved Sandbergan i Sjøvegan under den offisielle åpningen av Trollstien i går. Besøkende fikk kose seg med kake, og gleden av å være de første til å gå på stien.
Se videoreportasje
Oppusset_Lokomotiv_Forside

Omfattende restaurering:

SJØVEGAN: Etter flere tusen arbeidstimer har det gamle lokomotivet som var brukt på Salangsverket blitt restaurert og har kommet tilbake på sin respektive plass i Ny-Ålesund.
Les mer
 
LavangenPensjonistforeningBasar_Forside

Pensjonister arrangerer basar:

ÅBREKKA: Så er det igjen tid for den årlige basaren arrangert av Lavangen Pensjonistforening. - Alle er velkommen, inviterer Johan Svendsen.
Les mer
OdaRosegOlsen_Forside

Sjøvegan VGS kutter ut Water for Life:

SJØVEGAN: Etter å ha støttet opp om prosjektet "Water for Life" i ti år har Sjøvegan videregående skole nå valgt å kutte samarbeidet til fordel for Operasjon Dagsverk.
Les mer
 
5909396_36214032

Skal ha åpen gård:

HAUGVANG: Lyder grønnsakssuppe laget av nyhøstet ingredienser fra en grønnsakshage, hjemmelaget smoothie og ridning spennende ut? Da har Sonja Svane Johnsen en gladnyhet til det glade folkeslaget i Salangen.
Les mer
20aar_MH_jubileum_ingress

Jubileum for Mental Helse Salangen:

SJØVEGAN: Fredag 15. september var den store dagen. På dagen for 20 år siden startet Mental Helse Salangen. Over 70 mennesker var tilstede på festen hvor det både var underholdning og servering.
Les mer og se videoinnslag
 
Jan_Ivar_Trones_konservator_ingress

Sør-Troms Museum med ny konservator:

SJØVEGAN: Sør-Troms museum har nå ansatt ny konservator på Sjøvegan. Jan Ivar Trones er opprinnelig fra Bodø og er utdannet arkeolog med lang fartstid innen arkeologi og annet arbeid tilknyttet museum og kulturminneforvaltning.
Les mer
seniordans_ingressss

Klart for dans for de godt voksne:

SJØVEGAN: I kveld mandag 18. september er det duket for en ny sesong med seniordans. Seniordansinstruktørene ønsker både gamle og nye deltakere hjertelig velkommen.
Les mer
 


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider