Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
Fjellgeit_middagsaksla_header
Sara Ratkje er glad i å gå i fjellet. Nå har hun besteget totalt 23 fjelltopper.

Sara "Fjellgeit" lever opp til navnet:

Besteg alle topper

SJØVEGAN/TROMSØ: Salangen-jenta Sara "Fjellgeit" Ratkje, som for tiden er bosatt i Tromsø, kunne 29.september krysse av siste fjelltopp på Tromsø Ti på Topp lista ved å bestige Middagsaksla.


Fjellgeit er en passende beskrivelse for Sara Ratkje fra Salangen som i år har besteget samtlige 23 fjelltopper i Tromsø Ti på Topp. Den 29. september kunne hun stryke av siste topp på lista da hun besteg Middagsaksla. I løpet av september måned besteg hun over hele 11 fjelltopper fra Ti på Topp lista for å klare alle. - Man trenger bare å bestige syv av de tjuetre toppene for å få Ti på Topp koppen, men jeg gjorde det mest for egen mestring, forteller Sara Ratkje til nettavisen.

Fjellgeit_snostorm_artikkelfoto.jpg
Blåtind, 1121 moh, den 15. september var det snøstorm på toppen av "Den sovende soldat". FOTO: PRIVAT.


Trekker frem Tromsdalstinden
Foruten egen mestring er det også mange fine naturopplevelser som hører med toppturer. Sara trekker frem spesielt Blåtinden, også kjent som "Den sovende soldat" og Tromsdalstinden som var mest spesiell. - Jeg har bodd i Tromsø i syv år og hadde enda ikke besteget Tromsdalstinden som er 1238 meter over havet, så den synes jeg var både den fineste og den mest spennende turen. På Blåtind derimot var det snøstorm på toppen, opplyser Ratkje.

Fjellgeit_sniptind_artikkelfoto.jpg
Sara og hennes mor på toppen av Sniptinden med skiltet Sara lagde. FOTO: PRIVAT. 


Satt opp toppskilt
Ettersom Sara mistet to måneder av Ti på Topp i sommerferien hvor hun var hjemme i Salangen og jobbet, var hun allikevel å besøkte noen fjelltopper i sin hjemkommune. - Jeg hadde noen fjellturer der også, blant annet til Sniptinden hvor jeg satt opp et skilt på toppen som jeg hadde laget ettersom jeg hadde hørt at det ikke var noe skilt der fra før, forteller Ratkje til nettavisen. 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS