Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
604084084_rydder_soppel_header
Fra venstre: Sena, Damee, Abu og Mehamud plukket fredag søppel i sentrum av Sjøvegan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Gir 5 000 kroner for Mehamuds dugnad:

– Veldig bra initiativ

SJØVEGAN: Fredag var femten personer fra Sjøvegan statlige asylmottak ute og plukket søppel rundt omkring på Sjøvegan, til inntekt for Røde Kors. Salangen kommune støtter arbeidet deres med 5000 kroner. – Veldig bra initiativ, sier ordføreren.


 

Det nærmer seg 17.mai, og i den forbindelse har en gjeng fra Sjøvegan statlige asylmottak tatt turen ned til Sjøvegan-sentrum for å rydde unna søppel. Blant disse var de fire jentene Roza, Betelhem, Abu og Meselu som hadde tatt for seg å rydde langs Strandveien og ved Lundbrygga. – Det er ikke alt for mye søppel som ligger rundt omkring på Sjøvegan, så det er ganske enkelt å rydde, forteller Betelhem til nettavisen.

604084084_rydder_soppel_ingress.jpg
Meselu, Roza, Abu og Betelhem. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.


Ordføreren svært positiv
Det var Mehamud Umer Kemal som først tok initiativet til denne ryddesjauen. Da nettavisen snakket med Mehamud for litt over en uke siden fortalte han at det var tre personer som hadde sagt seg villig til å være med på denne ryddedugnaden. Torsdag og fredag denne uken har femten personer vært med på dugnaden. Selv om dette er et frivillig initiativ ønsket Mehamud å være med å støtte Røde Kors. Han forteller nå at etter å ha sendt søknad til kommunen har ordføreren gitt han svar. De gir 5000 kroner til Røde Kors for jobben de har gjort.  – De gjør denne innsatsen for Røde Kors. Veldig bra initiativ, forteller ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider