Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
87_elbil_header
Andreas Bay ved Kåre på Kaia er svært positiv til at det kommer ladestasjoner for el-biler til Salangen.

Ønsker næringslivet ladestasjon på Sjøvegan?:

– Et absolutt ja fra meg

SJØVEGAN: Som næringsdrivende i Salangen er Andreas Bay klar for at Sjøvegan får egen ladestasjon for el-biler. – Absolutt, et klart ja fra min side, heller først enn sist, opplyser Bay til nettavisen.


Stadig flere velger å kjøpe seg elektriske biler, og det er mange fordeler med de, men det er også en stor ulempe med å være el-bil eier i distrikts-Norge. Det kan ofte være lange avstander mellom hver ladestasjon, og man blir nødt til å planlegge turen deretter. Som næringsdrivende i Salangen synes Andreas Bay det er på høy tid at det kommer ladestasjon til Sjøvegan. – Ettersom det bare blir flere og flere el-biler på Norske veier vil om ikke mange år være ladestasjoner satt opp på alle tettsteder, og da mener jeg at Sjøvegan heller bør være tidlig ute, sier Bay til nettavisen.


Heller først enn sist
Det finnes ladestasjoner i flere av Salangens nabokommuner, blant annet på Setermoen hvor Tesla har ladestasjon. – Tesla har jo vært i en del år, men det er jo flere store bilmerker som stadig utvikler egne el-biler, og jeg vil tro at det i løpet av få år vil være flere el-biler enn bensin- eller diesel biler. Den største utfordringen her i nord er el-bilenes begrensede rekkevidde på vinteren, men slik jeg opplever bilindustrien så er dette noe som det jobbes med å forbedre. Leverandør, plassering og finansiering ligger utenfor mitt felt, men jeg er helt klart positiv til at Sjøvegan får ladestasjon først som sist, forteller Andreas Bay.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider